A causa de la situació excepcional que estem vivint per la COVID-19, s'estan produint canvis que ens afecten directament al sistema informàtic de l'oficina de farmàcia i als procediments en la dispensació. Des de Catfarma hem volgut fer un recull dels butlletins, tutorials, etc. relacionats amb la Covid-19 per tal de facilitar la difusió i l'actualització de tota aquesta informació.       

- Actualització RE Catalunya 13.9

Una vegada processada l'actualització RE Catalunya 13.9 ja és possible realitzar la segona dispensació de mascaretes. El servei està funcionant sense incidències.

S'ha de tenir en compte que per dispensar la segona cal que hagin passat 7 dies des de la primera dispensació.  
 

- Codis de barres COVID-19:

Full amb codis de barres imprimibles per agilitzar la dispensació de mascaretes i receptes CVD.

  Obrir full de codis de Barres  


- Com Dispensar Receptes Electròniques a través de la TSI:

Receptes electròniques que no tenim el codi de seguretat però a través de la TSI del pacient es pot veure el nou pla de medicació.

 Veure Butlletí  


- Venda de Recepta Electrònica sense receptes:

Un cop el pla de medicació a caducat i no s'ha fet cap de nou, es pot dispensar una recepta de paper "fictícia" per adelantar el medicament previst per 30 dias.

 Veure Butlletí  


- Dispensació de Recepta Privada a través del SIFARE:

Per evitar l'assistència física dels pacients als centres mèdics s'ha habilitat la posibilitat de descarregar la recepta privada i fer-ne la dispensació.

 Vuere Butlletí   


- Dispensació de Mascaretes COVID-19​ a través de la Xarxa Farmacèutica:

· Com dispensar una masareta als pacients del CATSALUT

   Veure Butlletí 

· Com dispensar una mascareta als pacients de les Mutualitats amb SNS (Sistema Nacional de Salut).

(Gràcies a la col·laboració de Farmàcia Miquel Masete)

· ERROR 1225 INTERVAL D'EMISSIÓ DEL PRODUCTE NO SUPERAT.

Moltes farmàcies ens esteu comentant que teniu problemes al dispensar receptes de mascaretes per Muface, que al finalitzar la venda dona l'error: "1225 INTERVAL D'EMISSIÓ DEL PRODUCTE NO SUPERAT". 

Aquest error, donat pel SIFARE, el que ens està dient és que en "teoria" aquest pacient ja s'ha emportat la mascareta de la nostra oficina de farmàcia o d'una altre. Però hem vist que si des d'una altra pantalla mireu a la finestra de signatura de receptes electroniques, surten com dispensades.

Si és el cas, que surt com a dispensada, elimineu la venda i signeu la recepta per confirmar l'entrada a SIFARE. Però no quedarà constància de la venda a Nixfarma, així que caldrà rectificar l'estoc.


· Com dispensar una mascareta als pacients de les Mutualitats (Muface, Isfas, Mujejo...) amb CIP.· Consultar quantes Mascaretes pel COVID-19 estem dispensant al dia.

(Gràcies a la col·laboració de Farmàcia Antonio Vives)

- Venda de Recepta Electrònica de Mutualistes (Muface, Isfas, Mugeju):

Ja està disponible la possibilitat de dispensar als mutualistes a través de recepta electrònica. És indispensable que aquestes persones portin el CIP. No cal realitzar cap configuració. A continuació, en el butlletí mostrem un exemple. 

 Veure Butlletí